Opplev Finnmark med

SEILAND EXPLORE

Hvor starter din reise?

Book din tur idag!

Opplev på Seiland

Lengst oppe i nord og ytterst i vest, der fastlandet for lengst har sluttet og Vest-Finnmarks øyer vitner om eventyrene til havs og til lands ligger Seiland, Norges syvende største øy. Det er her eventyret starter. Har du alltid drømt om å fiske Nord-Norges verdensberømte skrei? Eller kanskje en kveite så stor som deg selv? Digger du toppturer med uforglemmelige utsikter, eller har du lyst på en bretur for å oppleve den evige isen? Eller kunne du rett og slett bare tenkt deg å nyte en tur til Nordre Seilands rike hemmeligvann for å fiske ørret og røye i midnattssola? Uansett hvilke eventyr du drømmer om, på Seiland får du opplevd dem. Hos Seiland Explore får du alt du trenger for å oppleve et ekte finnmarkseventyr.

Topptur - Vinter

  • Januar-juni
  • Gratis
  • God form og erfaring kreves

Seiland er en fantastisk øy for topptur-entusiaster, enten du er nybegynner eller gammel ringrev! Her finner du topper for enhver smak, fra de laaaaaaange og slakke til mer utfordrende. Høyeste fjell er Seilandstuva på 1078 meter. Ingenting slår følelsen av å gå opp på en topp du har valgt deg ut, for så å svusje nedover i urørt snø. Og hva er vel mer fantastisk enn å kjøre ski fra fjell til sjø? Har du noen gang stått på ski i midnattsol? Det kan du gjøre her fra midten av mai!

 

Gode ski.

Spade, søkestang og skredsøker er obligatorisk.

Kart, kompass og eventuelt gps burde være med.

Truger vil gjøre det lettere å gå oppover.

Du trenger skifteklær til overkroppen. Når du kommer til toppen er du svett. Ta på ny t-skjorte og fleeze. Ha gjerne med en lett dunjakke i sekken som du kan ha mellom underbekledning og skalljakke hvis det blir kaldt. Hansker på vei oppover og ullvotter på nedturen er et stalltips fra erfarte topptur-folk.

Mat, drikke og snacks.

Avhenger av om du velger å transportere deg selv rundt på øya, eller om du bestiller scooter, base i båt e.l. Vi kan også skreddersy et opplegg med transport, overnatting og måltider.

Mest sannsynlig ikke, hvis du er fjellvant og har vært en del på toppturer før. Hvis du ønsker å dra på topptur med base i båt, kan vi legge til rette for det. Uansett behov, ta gjerne kontakt med oss, så får du mer informasjon.

Hiking

  • Hele året
  • Gratis
  • God normal form kreves

Seiland er øya som har alt; høye og lave fjell, sjø, fiskevann, fuglefjell, fantastisk natur og all slags vær. Du kan gå korte og lange turer, overnatte i telt eller turisthytte eller ha Hønseby som base for dagsturer. Sjekk ut anbefalte turer på ut.no. Her finner du både korte og lange turer, som til Tindstua, Storvannet ved Hønseby, Eidvannet og Tyvvannet.

Husk å melde fra i butikken i Hønseby dersom du skal ut å vandre i nasjonalparken. Du kan lese mer om denne under aktiviteten «Opplev nasjonalparken».

person med tursekk på fjelltur på nordre seiland

Kart, kompass og eventuelt gps burde være med.

Godt fottøy, som holder deg varm, tørr og fri for gnagsår.

I tillegg til godt humør er det kjekt med klær som passer årstiden. Og husk at i Finnmark kan en oppleve alle fire årstider på èn og samme dag! Vær forberedt på  sol, regn og snø fra alle retninger, sydenvær, tåke, storm og stilla. Ta gjerne med ekstra klær i sekken.

Mat, drikke og snacks.

I utgangspunktet er dette en tur du planlegger og gjennomfører helt på egen hånd. Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon.

Mest sannsynlig ikke, hvis du er fjellvant og har vært en del på fjellturer tidligere. Men hvis du ønsker det, så ta gjerne kontakt med oss, så legger vi til rette for det du har behov for.

Opplev Seiland Nasjonalpark

  • Hele året
  • Gratis
  • God form kreves

Seiland er en øy med store kontraster, fra steile fjellsider som stuper i havet til lune lommer med bjørkeskog og blomsterenger. På Seiland finner du Europas nordligste isbreer og et unikt kulturlandskap formet av at det gjennom tidene har blitt slått gress til innhøsting i utmark.
Selv om landskapet framstår som barsk villmark, har det bodd folk her siden steinalderen. Seiland har en rik sjøsamisk historie, og er sommerbeite for rein.

Nasjonalparken dekker litt over halve Seiland, og her finner du ingen åpne hytter eller merka stier. Terrenget er utfordrende, og det kreves turerfaring og god planlegging før du legger ut på tur. Til gjengjeld vil du få oppleve et helt spesielt sted og sitter igjen med minner for livet.

Hva er en nasjonalpark? Regjeringen sier dette er indrefiletene i norsk natur! Disse er opprettet for spesielle områder hvor en mener det er særs viktig å tå vare på viktige naturverdier ved å begrense menneskelig virksomhet og utbygging. En nasjonalpark er altså det perfekte stedet for å nyte norsk natur og historie på sitt aller beste, senke skuldrene og bare kose seg glugg ihjel.

Kart, kompass og eventuelt gps burde være med.

Telt, dersom du skal overnatte i nasjonalparken.

Godt fottøy, som holder deg varm, tørr og fri for gnagsår.

I tillegg til godt humør er det kjekt med klær som passer årstiden. Og husk at i Finnmark kan en oppleve alle fire årstider på èn og samme dag! Vær forberedt på  sol, regn og snø fra alle retninger, sydenvær, tåke, storm og stilla. Ta gjerne med ekstra klær i sekken.

Mat, drikke og snacks.

 

Husk å melde fra i butikken i Hønseby dersom du drar inn i nasjonalparken.

I utgangspunktet er dette en tur du planlegger og gjennomfører helt på egen hånd. Hvis du har lyst å gå dagsturer i nasjonalparken, og sove i en myk og varm seng om natten, er det mulig å bestille overnatting hos oss.

Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon.

Mest sannsynlig ikke, hvis du er turvant og har vært på vandring tidligere. Men hvis du ønsker det, så ta gjerne kontakt med oss, så legger vi til rette for det du har behov for.